Hjärtformade Kärleksmums

Baka hjärtformade kärleksmums till Alla hjärtans dag! De klassiska chokladiga kärleksmumsen är en favorit på fikabordet som enkelt görs i långpanna. Varför inte göra dem hjärtformade till Alla hjärtans dag? Formen får du enkelt till med en hjälp av en vanlig hjärtformad pepparkaksform.


ca 30 st

Ingredienser:


250g smör

5 st ägg

5 dl socker

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1,5 dl kakao

5 dl vetemjöl

2,5 dl mjölk


Glasyr:

100g smör

5 dl florsocker

0,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 dl kallt starkt kaffe


Garnering:

ca 2 dl riven kokos


Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200℃ 

  2. Smält smöret och låt svalna

  3. Vispa ägg och socker pösigt

  4. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och rör sedan ner i smeten.

  5. Tillsätt mjölk och smält smör och rör tills smeten är jämn.

  6. Bred ut smeten i en långpanna (storleken på långpannan till ugnen kan variera något min är ca 35 x 4 cm och då blir det höga fina kärleksmums)

  7. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna.

  8. Gör glasyren medan kakan svalnar. Smält smöret och rör ner övriga ingredienser till en jämn smet.

  9. Bred glasyren över kakan och strö över riven kokos.

  10. Låt glasyren stelna. Sen använder du en pepparkaksform för att trycka ut bitar av kakan istället för att skära i rutor. Placerar man pepparkaksformen smart så blir det inte så mycket spill.