Hemgjorda Geléhallon



Gör dina egna geléhallon, de smakar mycket bättre än köpta!


Ingredienser:

1,5 tsk citronsyra

3,5 dl socker 

1,5 dl vatten

250g frysta hallon

1 dl glykossirap 

17 gelatinblad



Så här gör du:


  1. Tina hallonen i mikron eller i en kastrull på spisen.

  2. Sila sedan hallonen genom en finmaskig sil.

  3. Blanda hallonpurén med vatten, socker och glykossirap i en kastrull och koka till smeten når en temperatur på ca 115॰C. Ta av kastrullen från värmen.

  4. Blötlägg gelatinbladen

  5. Tillsätt gelatinblad och citronsyra i kastrullen och rör om.

  6. Du behöver en form att gjuta dina geléhallon i t.ex. en geléhallonform i silikon. Olja in formen så släpper godisarna lättare sen.

  7. Fördela smeten i formarna.

  8. Låt stelna i rumstemperatur över natten.

  9. Rulla geléhallonen i socker.

  10. Förvara torrt


Tips! Förpacka fint i cellofanpåsar och ge bort till nära och kära, det brukar bli mycket uppskattat.



Relaterade produkter